Egy ilyen esős hétvégén unatkozol. (mint pl.: a mai jade mi van akkor, ha amikor ezt olvasod már nem is lez hétvége? . Egy tökjó elfoglaltság! Süssüüünk sütiiit. Süssdd meg valamelyik kedvenc receptem (nyugi ezek tutikönnyűűk. TT) hívd át a csajokat, készítsd elő az IM-gyűjteményed, és egy kis zenét, és kezdőthet a bulííí. Üccsit nefelejtsd! ><
Keksztekercs (nyamíí. xD)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.
Tanácsok:
Szobahőmérsékletn hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.
Elkészítési idő: 30 perc
Kuglóóóff (hé! töröldd már le a csurgó nyáladat! oO)
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
25 dkg kristálycukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 sütőpor
-
1 csipet só
-
1 dl étolaj
-
1 dl víz
-
1 citrom reszelt héja
-
1 púpozott ek kakaópor
Elkészítés:
-
A sütőt előmelegítjük 150 fokosra.
-
A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszórjuk a citromhéjat.
-
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az előzőekhez adjuk.
-
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekverjük.
-
A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
-
A maradékba belekeverjük a kakaót ( ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel higítjuk).
-
A világos massza tetejére csurgatjuk. Egy kanállal bele-bele szúrkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
-
Kb. 50 perc alatt megsütjük.
Nutellás muffin (wááóó. xD)
Hozzávalók:
-
38,5 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 evőkanál kakaópor
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1,5 dl tej
-
2 dl tejföl
-
0,5 dl napraforgóolaj
-
30 dkg étcsoki (vagy tortabevonó)
Elkészítés:
A muffinformába papírkosárkákat teszünk. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, cukor) összekeverjük, és egy másik tálban a tojásba keverjük a tejfölt, a tejet és az olajat. Ehhez lassan adagoljuk hozzá állandó keverés mellett a sütőporos lisztet. Ha a tészta már homogén, belekeverjük a kis kockára vágott csokidarabokat. Beleadagoljuk a kosárkákba a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-30 percig. Ebből a mennyiségből 16-18 darab lesz.
1. Kekszes krémes
Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin
Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.
2. Gyümölcsös kekszes
Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 3 pohár tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi aljára sorba lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkészített tortazselével. Hűtőben legalább 6 órát kell állnia ahhoz, hogy a kekszek megpuhuljanak, és szeletelhetővé váljon az édesség.
Tipp: Érdemes mindig idény gyümölcsöt használni, de banánnal mindig ízletes édességet kapunk.
3. Expressz almatorta
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 1 kg babapiskóta
- 2 csomag pudingpor
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük.
Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel. Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk az asztalra.
4. Gyors csokoládétorta
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag csokoládés Aranka krémpor
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
- csokoládé darabok
- tej és rum
Elkészítés
A babapiskótákat egy kevés rummal elkevert tejbe áztatjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kivizezünk, és kirakjuk az ázott babapiskótákkal.
Fél liter tejjel elkeverjük az Aranka krémporokat, majd az előzőleg felvert tejszínhabport, és a habfixálót is hozzákeverjük. A massza felét ráöntjük a lerakott babapiskótákra, majd még egy réteg áztatott babapiskótát rakunk a tetejére, és a maradék krémet is rásimítjuk.
A tetejét csokoládé darabokkal díszítjük. Önthetünk rá egy kis vanília krémet, vagy pudingot, amelytől sokkal gusztusosabb lesz az édesség. Hűtőbe helyezve másnap lesz szeletelhető és fogyasztható.
5. Gyümölcsös müzli golyók
Hozzávalók
- 20 dkg müzli
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg margarin
- idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint
Elkészítés
A müzlit ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal és a cukorral. A választott gyümölcsöt egészen apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A végén a gyümölcslével olyan állagúra hígítjuk, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Hűtőbe helyezve néhány óra alatt összeáll, és lehűl. Akár kávé vagy tea mellé, akár ebéd utáni desszertként is fogyasztható.
Hozzávalók:
1/2 kg porcukor
10 dkg vaj
8 kanál tej
20 dkg darált keksz
16 dkg dara
5 dkg kakaó
10 dkg kókuszreszelék a tésztába
1/2 dl rum
kókuszreszelék
Elkészítése: A porcukrot elkeverjük a vajjal és 3 kanál forró tejjel. Adunk hozzá 20 dkg darált kekszet, 16 dkg darát, 5 dkg kakaót és 5 kanál forró tejet, 10 dkg kókuszt 1/2 dl rumot. Az egészet összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle és kókuszreszelékben meghempergetjük.
|